Välkommen!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker
och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Var god verifiera din ålder (ddmmåååå).

Vårt sortiment

I Blossafamiljen finns en variant för alla smaker. Samtliga tillverkas uteslutande av naturliga ingredienser och produceras på ett hantverksmässigt sätt för högsta kvalitet.

Blossa 15

Blossas årgångsglögg har blivit en populär jultradition och i år hämtar Blossa sin smakinspiration från England. Te av sorten Earl Grey med bergamott från London har blandats med tre noga utvalda viner, Blossas traditionella glöggkryddor, apelsin och pomerans. Blossa 15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak.

Pris: 99 kr Volym: 750 ml Alkoholhalt: 15% VOL

Blossa 1895

Blossa presenterar en glögg baserad på ett kalkylblad med ingredienser från J.D. Grönstedts Vinhandel, daterat 1895. Chief Blender Åsa Orsvärn har tagit sig an ingredienslistan och utifrån den skapat en djup och fyllig starkvinsglögg med doft av torkad frukt, choklad, kaffe och nötter i en oemotståndlig kombination med speciellt utvalda glöggkryddor. Smaken är balanserad med en tydlig djup sötma från portvinet som avslutas med en klar kryddighet från nejlika och kardemumma.

Pris: 129 kr Volym: 500ml Alkoholhalt: 18% VOL

Blossa Frisk Lätt vinglögg

Upptäck en ny elegant medlem i Blossafamiljen. Blossa Frisk är mindre söt än traditionell glögg och smaksatt med fläder och citron, vilket ger en attraktiv smak. Lika utmärkt i form av en drink med krossad is, som rykande het på traditionellt vis. Säljs i dagligvaruhandeln.

Pris: 30 kr Volym: 750 ml Alkoholhalt: 2,2% VOL

Blossa starkvinsglögg

Blossa starkvinsglögg finns som både klassisk röd och vit. Den röda starkvinsglöggen har en välbekant doft och rund smak med tydliga inslag av russin, kardemumma och torkad frukt. Den vita starkvinsglöggen görs av ett aromatiskt muscatvin och kryddas med Blossas glöggkryddor. Smaken är fyllig, kryddig och söt med toner av russin och kryddnejlika.

Pris: 79 kr Volym: 750ml Alkoholhalt: 15% VOL

Blossa vinglögg

Blossa vinglögg är fyllig och inbjudande, med tydlig smak av kardemumma och kryddnejlika. Vinglöggen baseras på ett neutralt rödvin, som hämtas från noggrant utvalda producenter i Europa och berikas med starkvin. Det smaksätts sedan med Blossas julkryddor.

Pris: 69 kr / 153 kr Volym: 750ml / 2000ml Alkoholhalt: 10% VOL

Blossa Trestjärnig

Blossa Trestjärnig glögg är två lite lyxigare glöggvarianter som smaksatts med rom respektive cognac.

Pris: 85 kr Volym: 500ml Alkoholhalt: 21% VOL

Blossa Röd Lätt vinglögg

Julklassikern med en lägre alkoholhalt än traditionell vinglögg. Innehåller ett fylligt rött vin där alkoholen varsamt har avlägsnats. Sprider en julig doft av pepparkaka, nejlika och kardemumma.

Pris: ca 30 kr Volym: 750ml Alkoholhalt: 2,2% VOL

Blossa Alkoholfri glögg

Blossa Alkoholfri består av sydeuropeiskt avalkoholiserat vin som har blandats med de klassiska glöggkryddorna i vårt recept. För att runda av smaken tillsätts även druvjuice. Doften av pepparkaka, nejlika och kardemumma skapar en gnistrande julstämning.

Pris: ca 25 kr Volym: 750ml Alkoholhalt: Max 0,5% VOL

Blossa Vit Lätt vinglögg

En fräsch och fyllig vit glögg som innehåller både ett torrt och ett sött vitt vin som blandats för att få bästa smak och arom. Alkoholen har sedan varsamt avlägsnats. Vinet kryddas med noggrant utvalda kryddor, som kryddnejlika, kardemumma, ingefära och pomerans.

Pris: ca 30 kr Volym: 750ml Alkoholhalt: 2,2% VOL